Wednesday, August 29, 2012

Adoyai dunia sekarang

Salam

apa khabar semua?? harap sentosa nampaknya.. aku sini sihat dan happy disamping famili tercinta dan tak lama aku bakal bekerja di sebuah hospital kerajaan..hospital kat mana tak taw lagi itu akan diceritakan kemudian la.ok semalam hari selasa kan? semalam aku pegi Cheras.kawan-kawan aku buat rumah terbuka,,haiih bab makan2 ni jgn disebut kalo ampa suh ak g  penang aku sanggup redah sanggup beli tiket bas mahal semata mata mahu makan,,hehe aku memang kuat makan..untung laa sapa yang dapat aku kan.tapi bukan pasal rumah terbuka aku nak cerita.aku nak cerita pasal perempuan bertudung hisap rokok.,haaa semalam mak jemput aku kat rawang lepas tu kami singgah MY FRIEND'S SEAFOOD RESTAURANT..restoran dia memang yang terbaik x payah p jauh2 nak cari tomyam sedap sini pun ada available in RAWANG... sapa2 yang tinggal kat Rawang taw la ,maap xda gambar pasai penat sangat la cheq pkai wedges p kl.,cheq  xtaw bawak keta lagi..so kena la redah gne kaki nasib baik ad ktm..kalo x mampus aku.. ok kat sinila ak bertembung dengan tiga mak cik yang bersebelahan dengan meja makan kami,,sembang punya kencang gosip dia bukan main lagi sampai ak bole..aishhh tu xpa la.ak join ja dengar perbincangan depa. dengar senyap2 je la..gosip oii ak ni pun kaki gosip jugak hehe.. adoyai da pas pang pung pang mengata orang sana sini aku nampak satu makcik ni mulut berasap aku habaq kat mak aku..awat mulut dia kua asap..last2 aku nampak dia pegang rokok yang bernyala lagi.. hampeh bkn dia ja 2 orang lagi pun sama,, memalukan sungguh,, dah tua2 macam ni baik duk umah jaga anak,kalo stress pasal bercerai jgn la sampai nk buang tebiat hisap rokok kat khalayak ramai..eishhh mamat ensem kat belakang aku pun tak merokok memang memalukan!! shameless! disrespectful! dah la mengata orang pas tu gelak macam puntianak kalah kita2 yang muda ni,,puiii,,, 

aku bukan nak mengutuk atau memandang serong tapi sebagai wanita yang bertudung jagalah tertib kat depan orang ramai,,jagalah adab dan kelakuan diri kita ni,, walaupun kita bukan public figure tapi sekurang-kurangnya kita pandai jaga adab dan tatasusila. Aku rasa umur dia sama jaa ngan mak cik aku yang duk kedah tu. Apa la nak jadi dengan dunia sekarang rasanya macam da  nak akhir zaman ni..or da jadi satu trend wanita bertudung merokok kat khalayak orang ramai?? kalo yang free hair aku x kisah laa,, ni yang pakai hijab pun bole terjebak. mana rasa malu depa..?? ingatkan perempuan yang bertudung ni baik sangat tapi tak sangka ada juga perempuan yang berhijab berperangai macam tu. so tukarlaa perspektif anda tak semestinya perempuan yang tak bertudung ni semua berperangai jahanam seperti saya. :)
Renung-renung kan wahai readers sekalian



DON'T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER

5 comments:

Zul De Alexis said...

baek dan bruk seeorang tu dari hatinya kn? :))

Arham Md Ali said...

Merokok ni kita tak boleh terima sebab membahayakan orang lain sekali, kita nak marah yang merokok tu kang kita plak kene marah balik ye tak?

BeLLa said...

btol3

rOzirOx said...

bakpo la nak mengisap pakai tudung. what a shame. nape tak bagi health education je kt dia :P. Oh BTW, habaq penang nampak >.<

BeLLa said...

hehhehe npe ngan penang rozi?? cm taw2 jaa ahakz