Friday, October 26, 2012

CUAK

salam

untung betul jadi staff nurse HKL sister bagi cuti 3 hari,baik betul sister
 semalam aku berjaya menghabiskan minggu orientasi aku dengan staff2 nurse yang lain dan aku dimasukkan ke wad surgical and endoskopi

apa maksud surgical? surgical tu pembedahan dan endoskopi tu endoskopi laa hahhaa.. so lepas ni keje aku cuma cuci luka orang gamaknya muaahahhaha!

tapi aku takut,,, T.A.K.U.T aku cuak macam mana nak handle patient dengan baiknya,, sebab tanggungjawab nurse ni terlalu besar,kalo tersalah bagi ubat bole dibuang kerja,,alahai sesungguhnya aku memang takut,,, 4 bulan aku tak pernah nak revise producer2,ubat2 yang penah aku blaja dulu,, cuaknya alahai.hanya Allah je yang taw

aku takut aku bole buat patient tu mati je :P sebab aku ni jenis buat keje nak cepat je,, other terms menggelabah.. takot doe..hangpa taw dok perasaan aku skang???? mohon bagi kata semnagat kat aku...omaigoodddd!! mana p tah kemachoan aku ni :( tak pernah aku secuak ni dats mean aku kena serius,,dah la aku ni memang suka main2..masa praktical dulu lagi laa x pnah ambik serius :(

menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tidak berguna 


masa  practical dulu aku ada geng aku yang selalu bantu aku terutama sekali Shida dan rozi tapi depa jauh,,shida kat seremban rozi kat sabah.. 

P/S : DOAKAN KEJAYAAN GUA DISANA :') 


16 comments:

timm_bill said...

beznya..gud luck cik misi!

Pelangi Senja said...

wiwit misi.. ^__^..
sabar. lama2 nant bila dah biasa xda g lagu tu.. :D.. do ur best okeyh..semoga berjaya menguruskan pesakit dengan tenang..

Hanif Idrus said...

Jauhnya pikir sampai patient mati..kikikiki
Yg patut risau ialah boleh sabar ragam patient...

-meeSUPERGIRL- said...

menyesal itu bagus .. peringatan kpd kita utk kemudian hari :)

miz ruha said...

mohon jangan bagi salah ubat...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh jgn cuak awk, rilex n tenang,,insyaAllah tak salah buat,heheheh

tirahzairi said...

I'Allah smua berjalan lancar k...aaaminnn

cerita best said...

Asalamualaikum warrahmatulahhi wabarrakatu ada org ka x ada heheh... pakjoe datang sini lg dgn penat x habis lg bru ja sampai umh bru blk dari kampung terus buka blog yang comel nie hahaha...

Aditya Pratama said...

Salam kenal ya ?
Tips Hemat Battrey Blackberry

Miss Zahirah said...

good luck!

Michelle Hopell said...

suda keje ko beb?
pasti boleh la beb , good luck taw.
hati2 handle mende kat hospital tu. hihi :)

Nizam Ijam said...

sronokk nyer dah keje.. sy masih lagi tgh cri keje

saya dah update..
selamat hari raya aidiladha

Anonymous said...

Wonderful items from you, man. I've have in mind your stuff previous to and you are simply extremely magnificent. I really like what you have received here, really like what you are stating and the way in which by which you assert it. You are making it enjoyable and you continue to care for to stay it sensible. I can not wait to learn much more from you. This is actually a wonderful website.
Visit my blog work from home jobs

Aswad Asae said...

gud luck kerja ^^

pha is said...

owh.. dh jadi nurse la... pha is skrg tgh praktikel kat hospital usm. rasa cuak jugak bila nak jadi pharmacist nnti...

nuratika aziz said...

cik nurse? kreatifnya header!
cute,cute.and hopefully cik nurse boleh handle patient dengan baik.amin :)
free?do drop a visit to http://swatchoren.blogspot.com/2013/12/spm-sudah-habis-d.html
thanks :)